tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Jenny og Jennys sjokoladekake

Tutta SætraComment
_MG_6090.jpg

Denne kaken er oppkalt etter min svenske venninne Jenny Christina og min datter Jenny Mina. Det er en mektig sjokoladekake uten mel. Den er super hvis du planlegger et festmåltid og har mye å forberede, siden den kan lages på forhånd og puttes i fryseren. Kaken trenger kun en liten time i romstemperatur før servering. Den kan nytes som den er eller med friske bær og en dæsj (slapp) pisket krem. Jeg tror jeg har laget den noe sånt som 100 ganger og må tenke for å huske oppskriften da jeg lager den uten manus.

4 eggehviter piskes stive
4 plommer + et egg piskes sammen med 200 gr sukker
200 gr mørk sjokolade smeltes i vannbad med 200 gr meierismør
200 gr hakkede mandler

Bland alt og skjær inn eggehviten til slutt.
Has i godt smurt springform og stekes på nederste rille på 190 gr i ca 50 min.
Den skal være til rå inni. Nam!