tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Focaccia eller italiensk langpannebrød

Tutta Sætra1 Comment

Jeg driver en kantine for tre byråer på dagtid og baker foccacia hver uke som regel som følge til en hjemmelaget suppe. Og jeg får alltid spørmål etter oppskriften. Siden jeg gjør det så ofte, har jeg alt i hodet, men jeg skal prøve å rekonstruere hva jeg gjør.

Jeg har funnet ut at denne porsjonen passer perfekt til en avlang form som er litt mindre enn en langpanne,  som et A3 ark omtrent. Og du trenger fersk rosmarin,  flaksalt og gjerne sorte oliven uten steiner.

14 dl mel
1 pk tørrgjør
7 dl lunkent vann
4 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts sukker

Bland sammen alt det tørre og ha i vann og olje og elt i en kjøkkenmaskin. Sett til heving i en halvtime og hell røren over i pannen som du har dekket med bakepapir. Deigen skal være ganske løs. Dra deigen utover i alle hjørnene og lag brytemønster med en slikkepott. Dytt ned rosmarin og oliven og strø salt og hell rikelig med olivenolje over.

Stekes midt i ovnen på 200 gr i 25 min.