tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Sukkerbrød til 17. mai

Tutta SætraComment

Jeg tror sukkerbrød var den første kaken jeg lærte å lage. Hjemme hadde vi kake hver lørdag og da ofte nybakt sukkerbrød som fortsatt var litt varmt med melisglasur. Det smakte så herlig i en tid før lørdagsgodteri var vanlig. Her er en superlett oppskrift. Pisk egg og sukker til eggedosis og bruk romstempererte egg. Sikt i det tørre og "fold" det forsiktig inn i eggedosisen. Ikke bli fristet til å åpne stekeovnsdøren underveis. Og bli ikke deppa hvis kaken synker litt sammen, det er bare et bevis på et den er hjemmelaget! Del kaken i to eller tre og dynk med melk eller juice. Som fyll synes jeg en blanding av vaniljekrem og bringebær smaker godt. Eller gjør som jeg, bare pynt på toppen. Eller lag en trendy "nude" eller naken kake; Bak flere sukkerbrød og lag en høy kake. Smør pisket krem på utsiden i et tynt lag og pynt med f eks hvite blomster.

Foto: Pål Rødahl