tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Sitronterte med italiensk marengslokk

Tutta SætraComment

Min venninne og kollega Joy lager verdens mest fantastiske sitronterte. Jeg har bedt pent om
å få legge den ut på min blogg og dele med dere. Og best av alt er at den ikke er vanskelig
å lage! Tenk dere denne søte og syrlige smaken etter den salte grillmaten i sommer.
Lykke til og god sommer!

TERTEDEIG
75 gr mel, 40 gr melis, 75 gr smør, 1 eggeplomme og 1 ss vann
Stekes ca 20 min på 200 gr og pensles med eggehviten

FYLL
3-4 sitroner, både skall og juice, 6 egg, 175 gr sukker, 2 dl fløte
180 g i 30 min

ITALIENSK MARENGS
120 gram eggehviter (4 stk)
40 gr sukker + 200 gr sukker
1 dl vann
Pisk eggehvitene og 40 gram med sukker i en kjøkkenmaskin til det er halvstivt.
200 gram sukker blandes med 1 dl vann i en kjele og kokes i  4-5 mintter til det får
en sirupsaktig konsistens, følg med underveis slik at det ikke brenner seg.

Hell så den kokende sukkerlaken forsiktig i en tynn stråle ned i eggehvitene. La maskinen gå
på halv hastighet. Når alt er blandet inn, pisker du videre på full hastighet i en 10 minutters tid til røren er romstemperert. Sett terten under grillen til marengslokket er pent gyllent 
eller bruk en crème brûlée-brenner.