tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Lennartkake med sjokolade og appelsin

Tutta SætraComment

Dette er en av mine favorittkaker! Jeg smakte kaken første gang på Rosendals trädgårdscafé i St Holm tidlig på nittitallet. Den er oppkalt etter en eldre herre som elsket kaken så høyt at han fikk den oppkalt etter seg. Det er koselig å tenke på. Kaken er litt “kladdig” i konsistensen og sånn skal den være.

200 gr mykt smør
2,5 dl sukker
3 egg
skallet og saften av en appelsin
5 ss syltet appelsinskall eller vanlig appelsinmarmelade, gjerne litt bitter
4 dl mel
1 ts bakepulver
80 gr mørk grovhakket sjokolade

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Ha i ett og ett egg. Ha i appelsinskall og saft. Deretter det tørre pluss sjokoladen. Rør alt sammen og ha røren i en smurt og strødd form med diameter 23 cm. Stek i 40 - 45 minutter på 150 gr. Dryss melis, reven sjokolade og revet appelsinskall over kaken ved servering. Samt en klatt med slapp pisket krem.

Foto: Pål Rødahl

lennartkake35.jpg