tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Aubergingrateng

Tutta SætraComment

I det siste har jeg laget en del vegetarretter. Det tar litt tid, men smaker veldig godt nå som de norske grønnsakene er så gode. Dette er en oppskrift jeg fant på jamieoliver.com. Det er opprinnelig en norditaliensk rett. Tenk deg hvordan denne retten smaker med deres solmodne tomater! Denne passer perfekt til grillet kjøtt eller fisk.

3 - 4 auberginer som deles på langs i ca 1 cm tykke skiver og grilles i grillpanne
2 bokser hakkede tomater eller ferske som flås
1 stor gul løk og litt hvitløk
tørket oregano
fersk basilikum 
hvitvinseddik
parmesanost
mozarellaost
tørkede brødsmuler
fersk oregano

Stek hvitløk og løk i litt olje til de blir myke. Ha i tomatene og tørket oregano. La det småkoke ca 15 min. Ha i en neve basilikum og litt hvitvinseddik og smak til med salt og pepper. Så legger du lagvis auberginskiver, tomatsaus og parmesanost i en ildfast form. På toppen strør du en blanding av fersk oregano og brødsmuler. Stekes på 190 gr i ca en halv time. Riv fersk mozarellaost over. Nam!