Dette er en gryte med milde asiatiske smaker. Noe alle liker. Og den tar ikke lang tid å lage.
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 squash
2 gulrøtter
litt olje til steking
400 svin eller kyllingkjøttdeig
1 boks hakkede tomater
1 boks kokosmelk
1 boks kikerter
ca en halv liter grønnsaksbuljong
1 ts paprikapulver
en halv ts spisskummin
en halv ts karripulver
en halv ts kanel
salt og pepper
jasminris
koriander
Finhakk løk og hvitløk og la det surre i olje til det blir blankt. Kutt squash og gulrøtter i terninger og ha sammen med løken. Ha så i kjøttdeigen og stek videre i noen minutter. Ha i tomater, kokosmelk og buljong og krydder og la det småkoke i ca 10 minutter. Ha i kikertene mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper. Servér med jasminris.
Foto: Pål Rødahl