tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Thai biff salat

Tutta SætraComment

Dette er en salat jeg lager veldig ofte til catering. Den er populær og smakfull og ikke vanskelig å lage. Men det er viktig å ha mørt kjøtt. Hvis du er heldig, finner du ytrefilet av storfe i butikken som nesten har gått ut på dato.  Kjøp det! Og la det gjerne ligge noen dager til i kjøleskapet. Rens kjøttet for hinner og sener og gni det inn med nykvernet pepper og flaksalt. Kjøttet bør ligge i romstemperatur ca en time før du steker det. Stek i smør på høy varme slik at alle sidene får en fin stekeskorpe. Etterstek i ovn på 250 gr i 5 - 6 minutter. Avhengig av hvor stor biffen er. La kjøttet hvile før du skjærer det i tynne skiver. Så til salaten:

finsnittet hodekål
gulrøtter i tynner strimler
hjertesalat
vårløk
masse fersk chili
cherrytomater
rød paprika i tynne strimler
tynne strimler av agurk, husk bare at den blir fort bløt
salte peanøtter
båter av lime
sesamfrø som er ristet i tørr panne
frisk koriander

Dressing:
1 dl rapsolje
2- 3 ss soyasaus
saften fra 3 - 4 lime
2 ss brunt sukker eller flytende honning
litt fiskesaus
revet hvitløk
revet fersk ingefær
finhakket chili

Lag dressingen dagen før og la den trekke i kjøleskapet. Sil den før servering. Smak til. Sånn!!!!

Foto: Pål Rødahl