tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Shortbread eller Smørkjeks

Tutta SætraComment

En kopp deilig te og nybakte shortbread og det er nesten så jeg hører lyden av sekkepiper. Disse kjeksene kommer opprinnelig fra Skottland og oppskriften er visstnok veldig gammel. Men verdens enkleste å lage. Du trenger få ingredienser. Vil du ha litt mer julete kaker, kan du f eks ha tranebær i deigen. 

100 g melis
200 g hvetemel
100 g maizenamel
200 g mykt smør
frøene fra en vaniljestang
eller 1 ts vaniljesukker
litt vanlig sukker

Bland melis, hvetemel og maizenamelet sammen. Rør inn smør og vaniljefrø/sukker til en fast deig. Pakk litt plastfolie rundt deigen og la den hvile i kjøleskap en liten stund. Del deigen i to og lag to pølser. Rull pølsene i litt sukker du har strødd på bakebordet. Del pølsene i  1 cm tykke skiver som stekes på 160 gr i 20 til 25 minutter. Og gled deg til neste kopp te!
 

Foto: Pål Rødahl

Foto: Pål Rødahl