tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Plomme crumble

Tutta SætraComment

Nå er mitt plommetre tungt av modne Victoria plommer. Og de må brukes med det samme! Ikke så holdbare dessverre, men veldig søte og gode. Jeg laget en crumble til dessert som jeg serverte med vaniljeis. Deilig!

Her brukte jeg en vanlig paiform til 6-8 personer.
1 dl havregryn
1,25 dl mel
1 dl sukker, gjerne brunt sukker
125 gr smør
kanel
litt grovhakkede nøtter f eks valnøtter
ca 800 gr modne plommer

Fjern steinene fra plommene og del de i biter og legg i bunnen på et smurt ildfast fat. Dryss litt sukker og mel over. Del kaldt smør i terninger og smuldre smøret med alt det tørre. Bruk hendene! Fordel smuldredeigen over plommene og stek til du får en sprø brun skorpe. På min ovn tok det 45 minutter på 190 gr. Servér lunken til is.



  • 2 ts kanel

  • 1.2 dl hvetemel

  • 1 dl havregryn, store

  • 1 dl brunt sukker

  • 125 g smør

  • 1 dl valnøtter, grovhakket

plommecrumle.jpg

Foto: Pål Rødahl