tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Gammeldagse horn med valmuefrø

Tutta SætraComment

Vil du glede noen en dag, så er det bare å bake disse deilige hornene. Lag en stor porsjon og frys ned. De trenger bare å tines litt i ovnen, så er de som nystekte igjen. Smaker deilig med smør og nyrørt jordbærsyltetøy!

16 HORN
60 gr smør
2,5 dl melk
35 gr gjær
1 egg
1 ts sukker
400 gr hvetemel
valmuefrø

Smør og melk varmes lett. Bland alt det tørre og ha i melkeblandingen og egget når det er lunkent. Arbeid deigen lett sammen og sett til heving i ca en halv time. Del deigen i to og kjevle hver del til en rund leiv som igjen deles i 8 trekanter. Rulle hver trekant fra den brede siden og inn og bøy tuppene lett innover slik at du får et fint formet horn. Settes til heving igjen. Pensles med egg og dryss valmuefrø på. Stekes på 250 gr i 8 - 10 minutter. Så har du himmel og hav og forhåpentligvis sol og nystekte horn!