tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Deilige dipper og sauser til grillmaten

Tutta SætraComment

Jeg synes all mat blir bedre med en eller annen form for saus til. Og det er veldig enkelt å røre sammen noe hvis du har f eks litt rømme og noen urter og litt hvitløk.

Til skalldyr liker jeg å "spice opp" en hjemmelaget aïoli med litt fersk chili og koriander.
Aïoli lager du på ett minutt med stavmikser. En eggeplomme, en skvett hvitvinseddik, litt salt og pepper, hakket hvitløk og en teskje dijonsennep og en par dl raps eller solsikkeolje. Mix to combine.

Til f eks grillede lammekoteletter moser du rett og slett litt fetaost og blander med creme fraiche.
Deilig!

Urterømme har jeg alltid stående i kjøleskapet. Lettrømme, finhakkede urter som timian, løpestikke, bladpersille, litt finhakket hvitløk og salt og pepper. Denne passer til alt!

Til slutt en deilig kremete dipp/saus jeg fant i kokeboken til svenske http://www.dykarbaren.se. Rør sammen myk Philadelfiaost, en eggeplomme, urter og salt og pepper. Denne egner seg veldig godt til hvit fisk. Fortsatt god sommer!

Foto: Pål Rødahl