tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Marmorkake

Tutta SætraComment

Marmorkake er en sånn koselig mormorkake. En litt gammeldags kake som fortjener å komme frem i lyset. Jeg elsker formkaker fordi de er gode, saftige, holdbare og alle ingrediensene har du som regel i skapet. Ikke noe fancy, bare godt!

175 gr romstemperert smør
2,5 dl sukker
3 egg
1,5 dl melk
4 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver

2 ss kakaopulver
2 ts vaniljesukker
2 ss melk

Rør smør og sukker lyst og porøst. Ha i ett egg om gangen og rør mellom hver gang. Sikt i mel og bakepulver sammen med melken. Ta av en tredjedel av røren og ha i kakaopulver, vanilje sukker og melk. Ha halvparten av den lyse røren i en smurt og strødd form. Så tar du  den mørke røren og til slutt resten av den lyse. Dra en gaffel gjennom røren slik at du får en marmorering av lyst og mørkt. Stek kaken på nederste rille  på 175 gr i ca 40 minutter.

Foto: Pål Rødahl

marmorkake.jpg