tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Kyllingfrikassé med høstens grønnsaker

Tutta SætraComment

Jeg har gode minner om hønsefrikassé og kalvefrikassé. Det er mat som er litt "bestemoraktig" og trygt og godt! Men siden det er vanskelig å få tak i både høns og kalvekjøtt, har jeg her valgt kylling. En stor Stangekylling på nesten 2 kg. Da har jeg middag i flere dager og det passer en som elsker rester! Du kan bruke hvilke grønnsaker du vil, selv liker jeg smaken av selleri og har derfor brukt både rotselleri og persillerot i tillegg til gulrøtter og løk.

Skyll kyllingen  og putt den i en stor kjele med kaldt vann. Vannet skal dekke kyllingen. Ha i salt, en gul løk og hel hvit pepper og en par laubærblader. Kok ca en time eller til kyllingen er ferdig. Skum kraften underveis og ha eventuelt i litt ekstra kyllingbuljong. Ta opp kyllingen, rens den og kjær kjøttet i passe store biter. Sil kraften og ha i grønnsaker som du har kuttet i rause biter. Gi det et oppkok og ha kyllingkjøttet tilbake i kjelen. Lag en meljevning med litt hvetemel og fløte. Jeg bruker et rent sytletøyglass og rister godt. Slik at det ikke blir klumper. Ha meljevningen  i kjelen og la det koke noen minutter. Servér med kokte poteter og bladpersille.

Foto: Pål Rødahl