tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Krydderkake med pære

Tutta SætraComment

Denne kaken er et alternativ til den vanlige gulrotkaken. Den smaker av deilige krydder, er saftig og holdbar. Og du kan bruke annen hermetisk frukt enn pære som f eks fersken. Det fine med denne kaken er at den ikke er så søt og passer like godt til te som kaffe. Med en klatt slapp krem!

160 gr mel
1 ts bakepulver
1 ts natron
4 ts kanel
1/2 ts malt nellik
1/2 ts malt ingefær
200 gr sukker
40 gr brunt sukker
1 stor ts salt
frøene av en vaniljestang
3 store egg
1 1/2 dl raps - eller solsikkeolje
100 gr valnøtter, grovhakket
200 gr hermetiske pærer eller annen frukt,
hakket i små biter

Bland sammen mel, kanel, natron, nellik, ingefær i en bolle. I en annen bolle har du sukker, salt og frøene fra vaniljestangen. Pisk eggene til en luftig masse og hell forsiktig i oljen. Ha i sukkerblandingen og pisk videre. Sikt melblandingen forsiktig inn i røren. Ha alt i en smurt springform og stek i ca 5o - 60 min på 175 gr.

Foto: Pål Rødahl