Jeg elsker italiensk mat! Vet at mange har en kjøttfri måned nå på nyåret, men jeg laget denne retten og den smakte deilig!
1 fedd hvitløk
2 bokser hakkede tomater
125 gr mozzarellaost
brødsmuler
cannellonirør (ferdig kjøpte)
Til fyllet trenger du:
1 fennikel
1 gul løk
1 fedd hvitløk
2 - 3 stangselleri
litt pancetta eller annen skinke (kan sløyfes)
400 gr svinekjøttdeig
en skvett hvitvin (kan sløyfes)
1 boks hakkede tomater
Finhakk hvitløk, løk, fennikel og stangselleri og fres det mykt i litt olivenolje. Stek pancettaen. Ha i kjøttdeigen og stek videre. Tilsett vin og tomatene og småkok uten lokk i ca 20 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker. Avkjøl. Ha deretter fyllet i en sprøytepose som du bruker for å sprøyte fyllet inn i cannellonirørene. Imens har tomatsausen stått og kokt og smak også den til med salt, pepper og sukker. Legg de fylte rørene i en ildfast form. Hell tomatsausen over og riv mozzarellaosten over. Strø på brødsmuler og ev litt parmesan. Stek i ovn i ca en halv time på 180 grader. Ha litt frisk basilikum på ved servering.
Foto: Pål Rødahl