tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Cannelloni med kjøttfyll og grønnsaker

Tutta SætraComment

Jeg elsker italiensk mat! Vet at mange har en kjøttfri måned nå på nyåret, men jeg laget denne retten og den smakte deilig!

1 fedd hvitløk
2 bokser hakkede tomater
125 gr mozzarellaost
brødsmuler
cannellonirør (ferdig kjøpte)

Til fyllet trenger du:
1 fennikel
1 gul løk
1 fedd hvitløk
2 - 3 stangselleri
litt pancetta eller annen skinke (kan sløyfes)
400 gr svinekjøttdeig
en skvett hvitvin (kan sløyfes)
1 boks hakkede tomater

Finhakk hvitløk, løk, fennikel og stangselleri og fres det mykt i litt olivenolje. Stek pancettaen. Ha i kjøttdeigen og stek videre. Tilsett vin og tomatene og småkok uten lokk i ca 20 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker. Avkjøl. Ha deretter fyllet i en sprøytepose som du bruker for å sprøyte fyllet inn i cannellonirørene. Imens har tomatsausen stått og kokt og smak også den til med salt, pepper og sukker. Legg de fylte rørene i en ildfast form. Hell tomatsausen over og riv mozzarellaosten over. Strø på brødsmuler og ev litt parmesan. Stek i ovn i ca en halv time på 180 grader. Ha litt frisk basilikum på ved servering.

Foto: Pål Rødahl

cannelloni med kjøttdeigMG_5226.jpg