tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Västerbotten pai til sommerens buffet

Tutta SætraComment

I vårt naboland har de en deilig ost som heter Västerbotten. Den er skarp på smak og kan minne litt om en mild parmesan. Svenskene lager denne paien til sin "kräftskiva" og til julens koldtbord med skinke, sild m m. Jeg liker mat som er lett å lage med få ingredienser og som smaker godt både til lunsj og middag med en grønn salat og litt skinke til.

Paideigen:
100 gr mykt smør
100 gr mel
2 ss kaldt vann

Jeg brukte hendene mine og knadde deigen sammen. Kjevlet den ut i en 24 cm paiform med løs bunn og satte den kaldt i en halvtime. Så forstekte jeg deigen i 10 min på 200 gr. Husk å prikke deigen.

Fyll:
200 gr revet skarp ost
2 - 3 egg
2 dl fløte
salt og nymalt pepper
gjerne litt finhakkede urter som gressløk eller timian

Rør alt godt sammen og ha det i paibunnen. Stekes ca 25 - 30 minutter. Avkjøl og ta paien ut av formen. 

Foto: Pål Rødahl