tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Glutenfri Sitron Polenta kake

DesserterTutta Sætra1 Comment

Denne kaken smakte jeg første gang på Java kaffebar og ble helt forelsket. Opprinnelig er det en oppskrift fra Nigella Lawson og alt hun lager smaker jo fantastisk! Kaken er saftig og holdbar og er vel egentlig en engelsk teatime kake. Skal du ha den som en dessert, passer det bra med vaniljeis eller sitronsorbet til.

200 gr usaltet mykt smør
200 gr sukker
200 gr mandelmel
100 gr polentamel
1,5 ts bakepulver
3 store egg
skallet fra 2 sitroner


saften fra 2 sitroner
125 gr melis

Rør smør og sukker hvitt. Bland alt det tørre og ha det i røren vekselsvis med eggene og tilslutt sitronskallet. Ha røren i en smurt form og stek på 180 gr i 40 minutter. Imens varmer du opp sitronsaften og melis. Når melisen er oppløst er det ferdig. Når kaken er stekt, lager du mange små hull i den med enpinne ( en slik pinne som du tester om kaken er stekt med) og heller over sitronsaften. La kaken avkjøle seg i formen.

Foto: Pål Rødahl

1479576646783.jpeg