tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Grovbrød med nøtter og frø

Tutta SætraComment

Det ser ut som hele Norge baker på sosiale medier. Og fint er det. Dette brødet har jeg bakt mange ganger i det siste og det har en enkel grunnoppskrift. Så tilsetter jeg frø og nøtter etter hva jeg har. Du kan gjerne lage deigen med kald væske og la den stå i kjøleskapet over natten og bake neste morgen. Da har du ferskt brød til frokost. Smaker nydelig med godt smør og syltetøy!

600 gr hvetemel
100 gr grovt mel eller havregryn
25 gr tørrgjær
2 ts salt
1 ss honning
2 dl nøtter f eks hasselnøtter eller valnøtter
2 ss frø som f eks linfrø
2 ss olivenolje eller rapsolje
1 dl melk
5 dl fingervarmt vann

Bland alt sammen og la deigen stå til heving i ca en time. Form det til et avlangt brød og stek i 10 minutter på 250 gr og 30 minutter på 180 gr. Avkjøl på rist.

Foto: Pål Rødahl

grovbrød.jpg