tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Bønne - og linsesuppe full av proteiner

Tutta SætraComment

Hva passer vel bedre på en grå og våt dag som denne enn en deilig varm og mettende suppe? Denne suppen er uten kjøtt, men du kan jo ha i pølsebiter eller kjøttboller.  Med deilig nystekt brød til er dette en fin hverdagsmiddag! Jeg dro til en bra grønnsaks butikk og kjøpte alle de linsene og bønnene jeg fant, men du finner et godt utvalg i vanlige dagligvarebutikker også.

et utvalg ferdig kokte bønner og linser
kjøttkraft
2 - 3 laubærblad
hvitløk
gul løk
bladpersille
revet sitronskall
salt og pepper

Når jeg lager suppe, lager jeg alltid en stor porsjon. Men det velger du jo selv. Fres finhakket hvitløk og løk i litt olje. Ha på kjøttkraft og laubærblad og la det koke litt. Ferdig kokte bønner og linser trenger kun å varmes i kraften, men det er viktig å skylle de godt før du har de i kjelen! Smak til med salt og pepper og server med revet sitronskall og bladpersille. Superlettvint!

Foto: Pål Rødahl