tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Kremet gresskarsuppe med sting

Tutta SætraComment

Gresskar kan være litt emmen på smak, derfor er det lurt å bake gresskarene i ovnen før du lager suppe av kjøttet. Da får du en fyldig og deilig kremet suppe. Og ikke bruk de gresskarene du har stående på trappen med lys i. Kjøp de avlange gule butternut gresskarene og ev de små knallrøde som jeg ikke husker hva heter. Du finner det i en god grønnsaksbutikk.

et stort butternut gresskar
en stor gul løk
fersk ingefær
hvitløk
chili
litt fløte
en god kyllingkraft
gresskarkjerner
urter

Del gresskaret i to på langs og fjern frøene. Legg gresskar og løken på en stekeplate med skallet på. Ha litt olivenolje og salt og pepper på. Stek på 200 gr i ca en time i ovnen. La de avkjøle litt og så kan du bare klemme ut alt kjøttet og ha det over i en blender med litt av kyllingkraften. Mens gresskaret står i ovnen finhakket du ingefær, hvitløk og chili og freser det i litt nøytral olje. Ha alt fra blenderen i kjelen og fyll på med kyllingkraften og gi det et oppkok. Ha i litt fløte og smak til med salt og pepper. Server med ristede gresskarkjerner og koriander og godt brød! Nam!

Foto: Pål Rødahl


gresskarsuppe.nov2018.jpg