tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Hildes himmelske kake med mandel og kokos

Tutta SætraComment

Min gode venninne Hilde fortalte meg en gang vi gikk tur om en deilig kake hun hadde laget til en middag med venner. Hun hadde funnet den på selv og jeg syntes den hørtes så nydelig ut at jeg ville prøve å lage den selv. Og den ble fantastisk god! Jeg mener det er en perfekt festkake nå i mai måned. Den kan godt lages dagen i forveien og er ikke vanskelig!

Mandelbunn
4 eggehviter
150 gr melis
150 gr malte mandler (eller nøtter om du vil)

Bland melis og mandler. Stivpisk eggehvitene og bland alt forsiktig sammen. Has i en smurt form på 24 cm. Stek på 160 gr i ca 35 minutter. Avkjøl.

Kokosmakronbunn
4 eggehviter
200 gr sukker
1 ts vaniljesukker
200 gr kokosmasse

Finn frem en kjele og pisk eggehvitene til det skummer for hånd. Bland inn resten og la det varmes på middels varme i ca 10 minutter. Rør med en tresleiv underveis. Ha kokosmassen i en smurt form på 24 cm. Stek på 180 gr i ca 10 - 12 minutter. Avkjøl.

Når begge kakebunnene er avkjølt, legger du mandelbunnen på et kakefat. Smør deretter på et tykt lag med en god curd eller et godt syltetøy. Jeg brukte en curd av pasjonsfrukt og mango. Legg kokosmakronkaken på toppen og dryss et fint lag med melis over. Sett på kaffen og nyt!

Foto: Pål Rødahl

17.mai kake.jpg