tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Italiensk sitronkylling

Tutta SætraComment

Denne måten å tilberede hel rå kylling på lærte jeg av en italiensk venn tidlig på nittitallet. Jeg har laget kylling på denne måten såååå mange ganger og det blir alltid bra. Kjøp fersk kylling og la den ligge en liten stund i romstemperatur før du starter. Vask og tørk den med kjøkkenpapir.

Klem saften av en sitron over kyllingen og hell godt med olivenolje over og krydre med flaksalt og nykvernet pepper. Jeg legger hele hvitløksbåter med skallet på i stekeformen, de blir så gode etter en time i ovnen sammen med kyllingen. Bruk gjerne fersk salvie eller rosmarin i tillegg. Vanlig kylling steker jeg på 200 gr i en time, beregn litt mer tid hvis du steker en stor kylling som f eks Stangekylling. Eller litt mindre hvis du steker den som en "sommerfugl" slik jeg har gjort her. La kyllingen hvile under litt aluminiumsfolie mens du lager tilbehøret. Vann i munnen!

Foto: Pål Rødahl