tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Jordskokksuppe med sprøstekt spekeskinke og urter

Tutta SætraComment

Jordskokker kan være vanskelig å finne i vanlige matbutikker. Men har du en frukt og grønnsaks butikk i din nærhet, finner du det der hele året. Rotknollen har en spesiell men mild smak. Og egner seg godt til supper. Denne oppskriften er til ca 4 personer.

500 gr jordskokker
en stor sjalottløk eller en liten gul løk
2 fedd hvitløk
en skvett hvitvin hvis du har
2,5 dl kyllingkraft
5 dl H melk
litt fløte
sitronsaft
salt og pepper

urter som f eks timian
spekeskinke

Begynn meg å skrelle jordskokkene og skyll de godt i kaldt vann. Del i små biter. Finhakk løk og hvitløk og la det surre i smør eller olivenolje til løken blir blank. Ha i jordskokkene og la de surre med. Ha så i hvitvin og la det koke inn. Så har du i kraften, melken og fløten. Kok til jordskokkene er blitt møre. Kjør suppen jevn med stavmikser og ha i sitronsaft og krydder. Som topping kan du sprøsteke spekeskinke i ovnen og drysse over sammen med urter. Nam!

Foto: Pål Rødahl

jordskokksuppe.jpg