tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Supergode kjøttboller i tomatsaus

Tutta SætraComment

Denne oppskriften har jeg fått av en god venninne for lenge siden og den skal visstnok komme fra kokken Terje Næss. Uansett, jeg har laget disse kjøttbollene sikkert 50 ganger og pleier å servere  pasta, parmesanost og en grønn salat til. Lag dobbel porsjon, så har du rester. Jeg elsker rester!!!!!

500 gr kjøttdeig f eks av svin
100 gr loff som du bløtlegger i 1,5 dl melk
3 egg vispes lett
litt finhakket ingefær
litt finhakket hvitløk
salt og pepper etter smak


1  - 2 bokser hermetiske tomater
3 - 4 stilker stangselleri som hakkes i biter
koriander
basilikum
en skvett rødvinseddikk
1 ss brunt sukker

Rør sammen ingrediensene til kjøttbollene. Deigen skal være ganske løs, da blir de best. Stek kjøttbollene på hver side i stekepanne og ha de over i en ildfast form hvor du har blandet sammen ingrediensene til tomatsausen. La det stå og putre en times tid i stekovnen på 200 grader. Jeg lover deg at det smaker godt!
 

Foto: Pål Rødahl