tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Mammas lefser

Tutta SætraComment

Vi kalte lefsene for Nordlands lefser (vet ikke hvorfor), og de er et kjært minne fra barndommen. Heldigvis hadde jeg skrevet ned oppskriften, siden det ikke er noen å spørre lenger. De skal være tykke og gode og myke og smaker deilig med smør og brunost. De kan fint fryses og tiner på et blunk hvis du skulle få overraskende besøk.  

1 kopp smeltet smør
1 kopp lys sirup
3 kopper kefir
2 kopper sukker
2 ts natron
mel til passe deig

Bland alt sammen med en kjøkkenmaskin. Sirupen må ha romstemperatur. Ha i mel, men ikke mer enn at du akkurat klarer å forme runde lefser. Stek i varm panne uten smør. De er ferdige når de har fått en fin brunfarge på hver side. Dette blir 10 - 12 stykker. Da er det bare å sette på kaffen!

Foto: Pål Rødahl

lefser m geitost.jpg