tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Sitronkake med hvit sjokolade

Tutta SætraComment

Liker du den friske smaken av sitrus vil du like denne kaken! Den er rask og enkel å lage og jeg brukte ferdigkjøpt lemon curd. Tidligere har jeg vært flink og laget den selv, men jeg kjenner egentlig ikke forskjell.

Kakebunn:
3 egg
3 dl sukker
1 sitron, helst økologisk
3 dl mel
1,5 ts bakepulver
1 dl kokende vann

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i revet skall av en sitron og sikt inn det tørre og ha til slutt i vannet. Stek nederst i ovnen på 175 gr i ca 30 minutter. Avkjøl.

Fyll:
2 dl fløte
1,5 dl lemon curd

Del den avkjølte kaken i to og ha et lag lemon curd og et lag pisket krem i midten.

Topping:
80 gr mykt smør
300 gr kremost
3 dl melis
revet skall av en sitron
saften av en halv sitron
litt høvlet hvit sjokolade

Rør alle ingrediensene sammen og dekk hele kaken med kremen. Ha høvlet sjokolade på toppen.

Foto: Pål Rødahl

sitronkake med hvit sjokolade.jpg



Jordskokksuppe med sprøstekt spekeskinke og urter

Tutta SætraComment

Jordskokker kan være vanskelig å finne i vanlige matbutikker. Men har du en frukt og grønnsaks butikk i din nærhet, finner du det der hele året. Rotknollen har en spesiell men mild smak. Og egner seg godt til supper. Denne oppskriften er til ca 4 personer.

500 gr jordskokker
en stor sjalottløk eller en liten gul løk
2 fedd hvitløk
en skvett hvitvin hvis du har
2,5 dl kyllingkraft
5 dl H melk
litt fløte
sitronsaft
salt og pepper

urter som f eks timian
spekeskinke

Begynn meg å skrelle jordskokkene og skyll de godt i kaldt vann. Del i små biter. Finhakk løk og hvitløk og la det surre i smør eller olivenolje til løken blir blank. Ha i jordskokkene og la de surre med. Ha så i hvitvin og la det koke inn. Så har du i kraften, melken og fløten. Kok til jordskokkene er blitt møre. Kjør suppen jevn med stavmikser og ha i sitronsaft og krydder. Som topping kan du sprøsteke spekeskinke i ovnen og drysse over sammen med urter. Nam!

Foto: Pål Rødahl

jordskokksuppe.jpg