tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Gammeldags krydderkake

Tutta SætraComment

Det er januar, det snør ute og jeg fikk så lyst på krydderkake til en kopp te. Det var den første kaken jeg bakte på skolekjøkkenet som det het i gamle dager og jeg husker godt den gode smaken og duften av eksotiske krydder. Bruk det krydderet du har i skapet og ha eventuelt i noen nøtter også. Smaker deilig med et dryss av melis over.

150 gr mykt smør
150 gr brunt sukker
3 egg
150 gr mel
en halv ts bakepulver
en halv ts nellik
en halv ts allehånde
1 ts ingefær
2 ts kanel

Rør smør og sukker til det blir luftig og ha i ett og ett egg om gangen. Sikt i alt det tørre. Dette er en ganske liten røre, så finn frem en liten form som du smører eller har bakepapir i. Stek på 175 gr i 25 minutter. Avkjøl og nyt!

Foto: Pål Rødahl

krydderkake.jpg