tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Manuelas Suksesskake

Tutta SætraComment

Sammen med kollega Joy Michon har jeg vært så heldig å få designe en helt fantastisk bakebok for Gyldendal. Alt i boken er bakt av Manuela Kjeilen og hun har også tatt alle de fantastiske bildene!  Det har vært en drøm å jobbe med henne. Så med Manuelas og forlagets tillatelse vil jeg dele noen av hennes kakeoppskrifter med dere. Boken kommer i begynnelsen av oktober, så det er bare å glede seg!

MANDELBUNN
4 eggehviter 1 ts sitronsaft 180 g sukker 180 g malte mandler 1 ts vaniljeekstrakt (kan utelates)

EGGEKREM
6 eggeplommer 1  dl kremfløte 180 g sukker Frøene fra  vaniljestang 200 g mykt meieri- smør, skåret i biter

SJOKOLADEPYNT
100 g sjokolade 

Forvarm stekeovnen til 160 gr.
Begynn med bunnen. Kle en rund springform på 24 cm med bakepapir og sett den til side så lenge.
Ha eggehvitene i en bolle og visp dem godt sammen med sitronsaft i 4 minutter på lav hastighet, som så økes til middels hastighet. Når det begynner å skumme, tilsettes sukkeret litt og litt. Pisk til det blir stivt, ca. 8 minutter. Hvis du bruker vaniljeekstrakt, tilsettes den helt på slutten av vispetiden.
Ha i malte mandler og vend dem forsiktig inn i den stivpiskede marengsrøren. Ha røren over i den klargjorte formen og stek i ca. 30–35 minutter.
La bunnen bli helt avkjølt før du dekker den med eggekrem.

Lag eggekremen ved å ha eggeplommer, kremfløte, sukker og frø fra  vaniljestang i en liten kjele. Varm opp under stadig omrøring helt til blandingen tykner. Ta kjelen av platen og sett den i en bolle med kaldt vann slik at den avkjøles raskere.
Når blandingen har fått romtemperatur, helles den over i en miksebolle og piskes godt i noen minutter. Pisk inn mykt smør, bruk helst en stålvisp til dette.
Bre eggekremen over den avkjølte kakebunnen og sett kaken i kjøleskapet i noen timer, eller helst over natten.

Like før kaken skal serveres smeltes 50 gram sjokolade. Bre den smeltede sjokoladen over undersiden av en langpanne og sett den i fryseren i 10 minutter. Bruk en benkeskrape til å skrape sjokoladen fra langpannen og dryss den så over suksesskaken.