tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Suppe med høstens grønnsaker og kjøttboller

Tutta SætraComment

Hva er bedre enn en varm og mettende suppe når det regner og blåser der ute? Denne her er lettvint, du må bare hakke litt og kjøttbollene kan du jo kjøpe ferdig laget. Lag stor porsjon når du først er igang. Nystekt focaccia smaker godt til suppe, oppskrift finner du også på bloggen min.

1 liten hvitløk
1 gul løk
1 boks tomatpuré
grønnsaksbuljong
1 pose grønnkål
1 blomkål
1 brokkoli
4 gulrøtter
1 purre
1 liten kålrot
1 liten sellerirot
timian, salt og pepper
bladpersille

Hakk hvitløk og løk og fres i litt nøytral olje. Ha i tomatpure og det krydderet du ønsker. Hell over buljongen. Deretter de grønnsakene som trenger mest tid som kålrot, selleri og gulrot. Etter en stund blomkål og brokkoli og kjøttboller. Grønnkål helt til slutt. Server med et dryss av bladpersille og eventuelt litt revet parmesan.

Kjøttboller:
1 pakke kjøttdeig av svin
1 egg
1 ss brødrasp
litt olivenolje
oregano, salt og pepper

Kjør alle ingrediensene til kjøttbollene i kjøkkenmaskin og form små runde boller. Settes kaldt og legges i suppen når den er nesten ferdig. Tips: Når du har litt olje i kjøttdeigen blir den mye lettere å jobbe med.

Foto: Pål Rødahl

 

høstsuppe.jpg