tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

OPP - NED kake

Tutta SætraComment

Dette er ikke ordspill men en kake som lages opp ned faktisk. Du starter med å lage bunnen først og snur kaken opp ned til slutt. Ikke vanskelig og den er veldig god!!!!!

100 gr hasselnøtter
75 gr smeltet smør
3/4 dl sukker, gjerne brunt sukker

Grovhakkede nøtter varmes i en kjele med smøret og sukkeret og has i bunnen av en rund springform. På et godt smurt bakepapir!!!!

3 egg
3 dl sukker
1 dl sterk kaffe
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss bakekakao

vaniljekrem
kremfløte

Pisk eggedosis av egg og sukker og sikt i det tørre. Ha røren i kakeformen over nøttene. Stekes på 180 gr på nederste rille i ca 45 minutter. Avkjøl kaken. Del den i to og fyll den med en blanding av vaniljekrem og pisket kremfløte. Husk nøttene øverst på kakefatet!!!!

Foto: Pål Rødahl