tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Squash suppe med kokosmelk og curry

Tutta Sætra1 Comment

Denne suppen faller i smak hos både små og store. Og du kan jo lage den hot or not. Smaker deilig og curryen gjør at du blir god og varm.

2 bokser kokosmelk
3 dl kyllingkraft
1 stor squash
1 gul løk
en halv chili
1 hvitløksbåt
2 ss revet ingefær
2 ss limesaft
2 ss fishsauce
2 ss rød curry paste
mynte eller thai basilikum
cashewnøtter eller peanøtter til topping

Start med å raspe eller finhakke squash, løk, ingefær, hvitløk og chili som du så freser i en kjele med en nøytral olje. Bare litt, så har du i curry og fettet på toppen av kokosmelken. Fres videre og ha i resten av kokosmelken og kyllingkraften. Kok en liten stund og smak til med limesaft, salt og pepper og fishsauce. Eventuelt en dæsj sukker også. Jeg bruker stavmikser for å få en jevn og fin konsistens på suppen. Topp med friske urter og hakkede nøtter. Det smaker godt med f eks nystekt pitabrød til denne suppen.

Foto: Pål Rødahl

squashsuppe .jpg