tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Mini quicher med brie og urter

Tutta SætraComment

Disse små paiene egner seg godt til en lunsj ute i det fri med en grønn salat og en kald hvitvin. De kan lages dagen i forveien og bare varmes opp en liten stund. Eller lag mange og putt i fryseren til en spesiell anledning. Oppskriften har jeg fra Donna Hay, min favorittkokk ever! Jeg hadde ikke alt som sto der, så jeg lagde min egen variant.
Har du en muffinspanne, bruk den.

2 plater frossen tertedeig
3 små gule løk
1 ts sukker
2 ts hvitvinseddik
finhakket timian
salt og pepper
en halv kopp fløte
2 egg
en kvart ts malt muskatnøtt
200 gr brie

Kjevle ut deigen og stikk ut runde leiver som du putter i en muffinspanne som er smurt. Skjær løken i tynne skiver og stek i smør eller olje i ca 10 min. Ha i sukker, eddik, salt og pepper og timian og stek til det er karamelisert. Sett til side. Visp egg og fløte og ha i muskatnøtt og salt og pepper.  Legg løken i bunnen av tertene og fyll opp med eggeblandingen og putt en skive m brie på toppen av hver terte. Stek på 200 gr i ca 15 minutter.

Foto: Pål Rødahl