tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Suppe med søtpotet, gulrot og fetaost

Tutta SætraComment

Denne suppen er en herlig mix av øst og vest. Spiss kummin og bulgur og feta som blander seg med søtpotet og smoked paprika. Det er en mettende og smakfull suppe som du kan gjøre så spicy du selv vil med mengden krydder. 

Til ca 4 personer trenger du dette:
en stor søtpotet
5 - 6 store gulrøtter
1 rødløk
2 hvitløksbåter
1 ss spiss kummin
1 ss smoked paprika
1 blokk fetaost naturell
1 ts hvitvinseddik
skallet og saften av en halv sitron
6 - 7 dl kyllingbuljong
salt og pepper
ev urter som f eks mynte
litt matfløte

Finhakk løk og hvitløk og fres blank i olje sammen med spiss kummin og paprika. Ha i potet og gulrøtter som du har delt i små biter og skallet av sitronen. La det frese med en stund og hell så i buljong. Kok til grønnsakene er møre og ha i eddik, fetaost som du smuldrer, sitronsaft og eddik og en skvett matfløte. Kjør suppen jevn med stavmikser. Smak så til med salt og pepper. Servér suppen med litt urter og fetaost på toppen. 

Foto: Pål Rødahl