tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Hjemmelagede hamburgerbrød

Tutta SætraComment

Sommeren er ikke over og hva er enklere enn å tenne opp grillen og servere deilige hamburgere. Jeg baker alltid hamburgerbrødene selv. Det er superlett og vanvittig mye bedre. Jeg lover at du aldri mer kommer til å kjøpe ferdige brød! Og du kan bruke grovt mel eller speltmel for å få en sunn middag til familien. Dressingen lager jeg av en dæsj av Hellman's majones og Dijon sennep og en dæsj god chilisaus. 

13 dl hvetemel eller annet mel
2 ss sukker
1,5 ts salt
50 gr tørrgjær
1 ss smeltet smør eller olje
5 dl lunkent vann, bland gjerne med litt melk
2 egg
sesamfrø

Bland alt det tørre og ha i egg, vann og smør og rør godt sammen, gjerne med en kjøkkenmaskin. Sett til heving til deigen er blitt dobbelt så stor. Det tar ca en time på et lunt sted. Bak ut brødene med litt mel og denne porsjonen blir ca 16 - 18 hamburgerbrød. Etterheves på stekeplaten i 20 minutter. Pensle  brødene med vann eller egg og strø på sesamfrø. Stekes midt i ovnen på 200 gr i ca 10 - 12 minutter.

Foto: Jenny Mina Rødahl

hamburgerbrød 2 P7210001.JPG