tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Blåbærkake fra Herføl

Tutta SætraComment

I sommer var vi på båttur og overnattet på Herføl. En av de fineste øyene på Hvaler med fantastiske turområder. Der er det en fin interiørbutikk og kafé som heter På posten. Her kjøpte jeg kaffe og blåbærkake etter turen. DEN kaken var noe av det beste jeg har smakt! Dagen etter  gikk jeg tilbake og kjøpte én til og spurte pent om oppskriften. Den fikk jeg, og jeg har prøvd å lage en etterligning. NB, her baker de også fantastisk godt brød!

300 gr mykt smør
300 gr sukker
300 gr hvetemel
2 ts bakepulver
4 egg
1 pk blåbær

Rør smør og sukker godt sammen med en kjøkkenmaskin. Sikt i mel og bakepulver. Tilsett ett og ett egg om gangen. Fordel deigen i en liten langpanne og ha i blåbærene. Dytt bærene litt nedi. Stek på 180 gr i 30 minutter. Avkjøl og dryss melis over. Smaker deilig med vaniljeis eller krem til.

Foto: Jenny Mina Rødahl og Pål Rødahl