tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Créme Brulée til helgens middag?

Tutta SætraComment

Jeg fant noen vakre vintage dessertformer på et marked i Brussel for en stund siden og måtte innvie dem med å lage en deilig Créme Brulée. Det er ikke vanskelig, tar bare litt tid. Men du kan gjøre andre ting mens desserten står i ovnen og koser seg.

1 vaniljestang
2 dl kremfløte
2 dl helmelk
75 gram sukker
4 eggeplommer
brunt sukker til topping

Kok opp fløte, melk, sukker og frøene fra vaniljestangen og vaniljestangen. Avkjøl melkeblandingen noe og ha i eggene som du har pisket lett. Rør godt. Sil blandingen og hell i ildfaste former. Sett formene i en langpanne fylt med lunkent vann. Vannet skal dekke omtrent en tredjedel av formene. Stek på nederste rille på ca 150 grader til innholdet har blitt ganske fast. Det tar ca 45 minutter. Avkjøl og rett før servering strør du et tynt lag med brunt sukker på toppen og lager en knasende sprø skorpe med en skibrenner eller under grillen i ovnen.

Foto: Pål Rødahl

creme br2.jpg