tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Blomkålsalat med mye smak

Tutta SætraComment

Her bruker du rå blomkål som i brokkolisalaten jeg postet for en stund siden. Husk bare å vaske blomkålen etter at du har kuttet den i små buketter og tørk grundig. Denne salaten passer perfekt til en buffet med kjøtt og fisk og andre godsaker. Den smaker friskt og litt søtt og litt salt.

1 blomkål
1 liten fennikel
1 rødløk
2 saftige appelsiner
rosiner
ristede gresskarkjerner
vinaigrette

Kutt blomkålen i små buketter. Finsnitt fennikel og rødløk. Fjerne skall og alt det bitre hvite på appelsinene og skjær i tynne skiver. Dandér alt sammen på et flatt fat og hell over rosiner og gresskarkjerner. Vinaigretten lager du av en skje Dijonsennep, god olivenolje, litt hvitvinseddik, salt, pepper, litt sukker og saften fra en appelsin eller ferdig appelsinjucie. Det blir en herlig frisk dressing som holder seg i mange dager. Nam!

Foto: Pål Rødahl

blomkålsalat7.jpg