tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Formkake med sjokolade og banan

Tutta SætraComment

Dette er en deilig mørk og saftig kake som holder seg i flere dager. Jeg pakker den inn i et rent kjøkkenhåndkle for å bevare fuktigheten. Smaker like godt til kaffe som til te eller et glass iskald melk. Den perfekte hverdagskaken! 

2 - 3 modne bananer
2 egg
1 dl smeltet smør
125 gr brunt sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
litt salt
3 ss kakao
125 gr hvetemel
150 gr mørk sjokolade

Mos de modne bananene. Avkjøl smøret og bland det med bananene. Ha i egg, sukker, vaniljesukker. Bland alt det tørre og sikt i bananrøren. Hakk sjokoladen i småbiter og bland inn. Ha røren i en smurt brødform og stek på 180 gr midt i ovnen i ca en time. Test med en kakepinne. Nam!!!!!

Foto: Pål Rødahl

sjokolade banakake.jpg