tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Parmigiana Di Melanzane , en aubergine rett fra Sicilia

Tutta SætraComment

Dette er kanskje min yndlings vegetarrett ever! Jeg var nettopp i Roma og måtte smake den der. Men jeg må si at min venninne Anne lager den enda bedre! Liker du ikke aubergine kan du bruke squash eller en mix av de to. Det tar litt tid å lage denne retten, men du vil ikke angre!

Til ca 4 personer:

2 - 3 auberginer
hakkede tomater på boks
fersk basilicum
4 - 5 bøffelmozarella
parmesan
mel og brødrasp
god olivenolje

Start med å skjære auberginen i ca en halv cm tykke skiver og legg de utover på en stekeplate , dryss på salt og legg noe tungt i press over de. La stå i en par timer. Deretter skyller du av saltet og tørker skivene godt med tørkerull. Dryss mel og brødrasp og salt og litt olivenolje på et bakepapir, legg aubergineskivene utover og dryss et lag med det samme over. Stek skivene i ca 15 minutter på 200 gr. Imens har tomatsausen putret i en kjele med basilkumblader, litt olivenolje og litt salt og sukker. La det koke i ca en halv time. Da er alt klart til “montering” av retten.

I en smurt ildfast form legger du først et lag tomatsaus. Deretter auberginer utover og over der et lag med mozarellaost. Så et lag med tomatsausen før du strør over parmesan. Gjenta dette. Avslutt med tomatsaus og brødrasp og parmasan. Stek på 200 gr i ca 40 minutter. Det er viktig å la den hvile og “sette” seg etter steking. Servér med en frisk grønn salat og godt brød . Nam!

Foto: Pål Rødahl

_melanzane DSC1598.jpg