tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Blomkål og brokkoli suppe med urter

Tutta SætraComment

Nå er blomkålen og brokkolien på sitt beste! Kortreiste og ikke pakket i plast! Og ikke så dyre heller! Da er det bare å sette igang og lage deilige supper. Her er en enkel oppskrift til ca 4 personer, men du kan jo lage varianter med mange andre grønnsaker.

1 blomkål
1 brokkoli
1 purre
1 gul løk
litt hvitløk
urter, timian f eks
6 - 7 dl grønnsaks - eller kyllingbuljong
1,5 dl matfløte
litt revet parmesanost
salt og pepper

Begynn med å frese finhakket purre, løk og hvitløk i litt olje til det blir blankt. Ha i blomkål og brokkoli som du har delt i små biter. Hell over varm buljong og kok til grønnsakene er møre. Kjør suppen med en blender og ha i fløte og parmesan og krydder etter smak. Pynt med friske urter og eventuelt litt sprøstekt bacon. Suppen smaker deilig med et godt brød til. 

Foto: Pål Rødahl