tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Muffins med tomat, skinke og cheddarost

Tutta SætraComment

Mat muffins kan variereres i det uendelige, er supre som en snack hvis du lager de små, godt til lunsj med en salat til eller som deilig ut på tur mat. Kan spises både kalde og varme. Istedet for tomat, skinke og ost kan du lage vegetarmuffins med f eks squash, ricotta ost og tomat eller hva med søtpotet og massevis med deilige frø? Eller brokkoli, parmaskinke og grønnkål? Det er en fordel å ha et muffinsbrett og jeg bruker store muffins former. Liker at de ser digre og rause ut!

2 kopper mel
1/2 kopp soltørkede tomater eller cherrytomater delt i to
2 kopper cheddarost
2 kopper skinke i små biter
1 kopp babyspinat
litt hakket gressløk
1/2 kopp olivenolje
1 kopp fløtemelk
2 egg
salt og pepper

Bland alt godt sammen og ha 3/4 fulle former. Stekes på 200 gr varmluft i ca en halv time. Denne oppskriften er til 6 store muffins.

Foto/film: Jenny Mina Rødahl & Pål Rødahl