tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Piroger med chorizo pølse og grønnsaker

Tutta SætraComment

Dette er perfekt som en snack når du bare er litt sulten eller som turmat. Og du kan lage de uten kjøtt, bare fyll pirogene med masse deilige stekte grønnsaker. Jeg brukte min vanlige pizzadeig oppskrift her. Men du kan jo kjøpe ferdig pizzadeig og kjevle den ut slik at den blir litt tynnere. Det fungerer helt fint.

Kjevle ut deigen og stikk ut rundinger. Her brukte jeg en liten bolle. Legg ønsket fyll på den ene halvdelen av deigen. Pensle langs kanten med egg og brett sammen. Press sammen langs kanten med en gaffel så får du et fint mønster. Pensle utenpå og stek midt i ovnen på 225 gr i ca 10 - 12 minutter.

Til fyllet stekte jeg rå chorizo pølse som jeg hakket i småbiter. Sammen med finhakket hvitløk, gul løk, fennikel, selleri, gulrot og timian. Jeg brukte det jeg hadde av grønnsaker. Det ble veldig godt og nå ligger det mange piroger i fryseren og venter på meg!

Foto: Pål Rødahl