tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Pizza med potet og løk

Tutta SætraComment

Potet og løk er noe de fleste har, så hvorfor ikke lage denne enkle men smakfulle pizzaen. Den er perfekt som en egen rett eller som tilbehør til f eks suppe. Toppingen av potet og løk kan du også bruke som topping på en focaccia. Prøv det neste gang!

Pizzabunn:
4,5 dl mel
2 ts tørrgjær
1 ts salt
2 ss olivenolje
1,5 dl lunkent vann

Bland alt godt sammen og la deigen heve til den blir dobbelt så stor på et lunt sted. Kjevle ut deigen og legg på bakepapir på en stekeplate. Sett ovnen på 225 gr. Mens deigen hever lager du toppingen.

3 middels store poteter
2 rødløk
olivenolje
fersk eller tørket rosmarin og oregano
salt og pepper

Vask og tørk potetene og skjær de i tynne tyne skiver på en mandolin eller tilsvarende. Legg de i en bolle med kaldt vann mens du steker løken. Skjær løken i tynne skiver og stek i olje med krydderet, salt og pepper. Bruk god tid og ha ev en klype sukker i for å få det til å karamellisere seg. Sett til side.

Hell vannet av potetene og tørk de med et kjøkkenhåndkle. Ha litt olivenolje utover pizzadeigen og legg potetene i taksteinsmønster på pizzaen. Fordel den stekte løken over. Stek i ca 20 minutter midt i ovnen.

Foto: Pål Rødahl

pizza,løk,potet.jpg