tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Lettvint Wonton suppe

Tutta SætraComment

Dette er en superlettvint og smakfull suppe jeg har lært av min kollega Joy. Egentlig er det en vietnamesisk rett. Passer utmerket til lunsj eller som en middagsrett med glassnudler oppi.
Du trenger wonton ark som du får kjøpt i asiatiske butikker og som må tines litt. Imens lager du suppen og fyllet.

Jeg starter alltid med å frese finhakket hvitløk, ingefær og chili i litt nøytral olje og sper så med en god kyllingkraft. Kutt gulrøtter, squash og gul løk i store chunky biter og ha i suppen. La det koke litt mens du lager dumplingsene.

Her har jeg brukt en kylling og kalkunkjøttdeig som jeg blander med et egg, litt finhakket hvitløk, koriander, salt, pepper og litt fiskesaus. Rør godt sammen og legg ca en teskje med fyll på hvert wonton ark. Brett hjørnene sammen,  ta litt vann på fingrene, det fungerer som lim. Knyt godt sammen og sett dumplingsene på et bakepapir mens du arbeider. Putt de i suppen og når de flyter opp, er suppen klar. Dryss over litt fersk koriander.

IMG_3161.jpg