tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Lettvint rabarbraterte

Tutta SætraComment

Det heter seg at man skal spise og høste rabarbraen før St Hans. Da er den best på smak. Har du rabarbra i hagen, er du heldig! Frys den ned og lag deilige kaker utover høsten. Her er en superlett oppskrift på en terte som smaker best nystekt med litt vaniljekrem til.

Jeg har brukt ferdig frossen tertedeig.
Tines og kjevles med litt mel. Forstekes i ca 8 minutter på 175 gr.

Du trenger ca 2 stilker rabarbra som skylles, kuttes i passende lengder
og kokes med litt vann og sukker. Avkjøles.

Til fyllet trenger du:
50 gr mykt smør
75 gr sukker
50 gr mandelmel
en halv teskje bakepulver
1 egg

Rør smør og sukker luftig og hvitt. Ha i egget og til slutt det tørre. Fordel røren utover den forstekte paibunnen og ha i den avkjølte rabarbraen. Stek terten i 30 - 40 minutter midt i ovnen.
 

Foto: Pål Rødahl