tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Quiche Lorraine

paiTutta SætraComment
Quiche

Dette er en veldig lettvint pai som alle klarer å lage. Den blir alltid god og er favoritten til alle mine venninner.
Ingen jentelunsj hos meg uten denne!!!!!!

5 egg
1 ss hvetemel
1 ts salt
1 ss smeltet meierismør (litt brent)
masse reven ost
kokt skinke
finhakket spinat (  press ut alt vannet!)
4 dl fløte
 

tertedeig ( bruk gjerne ferdige plater)

Stekes på 180 gr i ca 40 -50 min.
Den kan fint fryses.
Deilig med en curry rømmedressing og grønn salat til!

Økologisk gulrotkake

DesserterTutta Sætra1 Comment

4 store egg
3 dl brunt sukker
3 dl hvetemel
4 ts kanel
2 ts natron
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1,5 dl olivenolje
6 dl raspede gulrøtter

Stekes på nederste rille i ca 50 - 60 min på 180 gr.

Avkjøl på rist.

Topping

200 gr Philadelfiaost naturell
100 gr smør
2 ts vaniljesukker
200 gr melis
Litt sitronsaft
Strø kokos over til slutt og del opp i rause ruter.

Nam!

Sitronruter

DesserterTutta Sætra2 Comments

Dette er en enkel sitronkake uten fløte.
Deles i store ruter.

Tertedeigen

2,5 dl mel
0,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
150 gr mykt smør

Alt knas sammen til en deig som legges kaldt i en time.
Prikkes og stekes så i 15 min på 200 gr. 
Ikke smør formen, da det er mye smør i deigen.

Sitronfyll

4 egg
2 dl sukker
0,5 dl mel
revet skall av en sitron
saften av en sitron

Alt piskes sammen og has i paiskallet og stekes i 8-10 min.
Dryss melis over kaken når den er kjølnet noe.
Smaker godt med friske bær og creme fraiche.